Posted on Lämna en kommentar

Wettex is the shit

Köpte en ny jacka till storasyster i helgen från Polarn O. Pyret. Upptäckte att vi fått en present när vi kom hem och kollade i påsen. 


Det är ju när man tänker efter hur smart som helst. I iallafall hälften av fallen när man tvättar ytterkläder hade det räckt med att bara ta en wettexduk och torkat av dom istället. Slippa tvätta, hänga upp på tork, hoppas att det är torrt på morgonen efter. Svurit och ställt sig oh letat fram reservjackan. Och snällt mot miljön på samma gång. Ett riktigt litet lifehack i all sin enkelhet såhär på första Maj.

Posted on Lämna en kommentar

Baby Town

Som tvillingförälder är det en hel del barnrelaterade saker som man behöver. Då gäller det att hitta en bra barnaffär där man kan dels kan handla dels kan fråga och få tips. En sådan affär är Baby Town på Kungsholmen. Man får ett väldigt trevligt bemötande och dom har bra priser och är väldigt hjälpsamma. Dessutom har dom 10% rabatt om man har tvillingar.

Betyg: Här kan det inte bli annat än 5 Bugaboo Donkey twin av 5 möjliga

Posted on Lämna en kommentar

Tekniska museet

Jag gillade tekniska museet när jag va liten. Att man fick röra saker och testa olika prylar va roligt. Även i vuxen ålder är det kul att gå dit. Utställningen 100 innovationer är intressant och man kan spendera både en och två dagar där.

Om man går dit med barn är det oxå kul. Problemet uppstår när barnen är fler än ett till antalet. Det är så många ställen man kan gömma sig på och man behöver nästan binda ihop dom lite för att det inte ska sluta illa. Problemet är ju att det slutar väl antagligen illa för en själv om man binder ihop barnen. 

Restaurangen är bra och käket helt ok. Dom kör samma koncept som Skansen att det blir billigare käk om man har årskort. Är man en familj med två vuxna och 2 barn tjänar man in kortet på andra besöket.


Betyg 5 av 5 bugaboo donkey twin (om det är ok att binda ihop barn, annars 4 av 5)

Posted on Lämna en kommentar

Andys lekland

Nu har turen kommit till Andys lekland, denna lek- och bakteriefest. Storasyrran gillar det, tvillingarna är ju lite små än så länge, men kommer med största sannolikhet gilla det längre fram. Ska dock bli spännande att se hur man hanterar två barn samtidigt. Blir kanske att ta med farmor eller någon annan för att fixa det.Maten är helt ok med tanke på förutsättningarna. 

Betyg: 3 av 5 bugaboo donkey twin

Posted on Lämna en kommentar

Naturhistoriska riksmuseet

När jag va föräldraledig med storasyster besökte jag alla gratismuseum i Stockholm och några betalvarianter. Nu med tvillingarna kommer det nog bli en favorit i repris. Igår va vi på Naturhistoriska riksmuseet. För tvillingfamiljen måste jag säga att det funkar väldigt bra. Stora ytor, gott om plats, hissar som rymmer dubbelvagnar.


Att det sen finns mycket roligt att kolla på gör inte saken sämre. Dinosaurieutställningen va en hit, isbjörnen likaså. Dom har även en bra restaurang med hembakat fikabröd. Hit kommer vi tillbaka.

Betyg: 4 av 5 bugaboo donkey twin. Hade fått full pott om man fick ta med vagnen in i restaurangen.

Posted on Lämna en kommentar

Vikten av en bra skräddare

Om ni inte visste det så är barnkläder dyrt. Om man har tvillingar är det dubbelt så dyrt. Barn rör på sig. Barn ramlar. Barn drar i saker och ting, oftast tills dom går sönder. Då är det bra med en pålitlig skräddare. 

Jonny’s vid Fridhemsplan är en sån skräddare. 150:- inga problem, jag fixar! Fick jag som svar idag när dragkedjan i storasysters overall ”gick sönder”


Gå dit!

Betyg: 5 bugaboo donkey twin av 5 möjliga.

Posted on Lämna en kommentar

Vapiano Täby

I lördags va vi i Täby för att se bamsefilmen. Vi passade på att äta på Vapiano innan. Som trebarnsfar är vi inte ute så sent så vi missade lördagens incident på Vapiano vilket kändes bra. Normalt sett gillar jag Vapiano. Stora badrum, gott om plats och barnvagnsvänligt rent generellt men Vapiano på en lördag lunch i Täby är ingen hit.


Betyg:

Vapiano en annan dag än lördag: 4 bugaboo donkey twin av 5 möjliga

Vapiano en lördag i Täby: 2 bugaboo donkey twin av 5 möjliga

Att Vapiano inte släpper ut folk fast det brinner är fan i mig katastrof. 0 bugaboo donkey twin av 5 möjliga

Posted on Lämna en kommentar

Stockholm Food

Stockholm food i Lindhagen serverade slottsstek när vi 4 vuxna och 3 bäbisar kommer dit. Det var gott och dom får ett litet extra beröm för svartrotsgratängen. 90 spänn idag känns billigt för en lunch och det va helt klart värt det.


Betyg: 3 av 5 bugaboo donkey twin.